Aquacell waterontharder

Aquacell zoutblokken, zijn er goede alternatieven?

Heeft u een Aquacell? Dan gebruikt u waterontharder zoutblokken in plaats van de “reguliere” zouttabletten.

Wat zijn uw opties? Omdat Aquacell zoutblokken in feite reguliere ingedampte zoutabletten in een andere vorm zijn heeft Aquacell een poging gedaan een eigen markt te crieeeren, waar de meeste producenten van waterontharders kiezen de waterontharder geschikt te maken voor de reguliere tabletvorm is er bij Aquacell besloten alleen gebruik te maken van blokken van 4kg met de afmeting van 27×8.5×8.5 cm.

Helaas kunt u geen gebruik maken van regulier onthardingszout in tabletvorm. Dit zou uw ontharder kunnen beschadigen. Omdat Aquacell koos voor een unieke vorm duurde het lang voor een alternatief op de markt kwam. Maar om deze markt toch te doorbreken zijn er inmiddels een aantal opties.

Optie 1: NGS Zoutblokken

Een perfect fit, NGS is een Engelse producent van allerlei soorten zout of u nou strooizout, keukenzout of onthardingszout nodig heeft.. Bij NGS kunt u terecht. De afmeting van NGS zoutblokken zijn net als de originele Aquacell zoutblokken.

Omdat NGS in Engeland gevestigd zit is het nog even de vraag wat er met de prijs gebeurd na de Brexit.

Link naar NGS zoutblokken: NGS Salt Blocks

Optie 2: Kinetico Zoutblokken

Kinetico is net als Aquacell een fabrikant die heeft gekozen om haar waterontharders te laten werken met blokken in plaats van zouttabletten

De Kinetico blokken zijn qua afmeting en prestatie het zelfde als NGS & Aquacell en kunnen dus gebruikt worden in een Aquacell.

Link naar Kinetico zoutblokken: Kinetico zout blokken

Optie 3: BWT Zoutblokken

Wat opvalt aan de BWT zoutblokken is dat de afmeting net als de vorige opties exact het zelfde is aan de Kinetico blokken. Echter bij de nederlandse webshop van BWT zijn deze blokken niet aanwezig in het assortiment. Het lijkt er op dat deze deal niet voor Nederlanders beschikbaar is.

Link naar BWT Nederland: BWT Webshop

Bent u benieuwd wat wij bij Twentezout.nl u te bieden hebben? Bekijk dan snel “onze webshop”

Welk zout moet er in de Deluxe Neva?

Vraagt u zich af welk zout er geschikt is voor de Deluxe Neva?

Dit is een vraag die wij onlangs kregen van een van onze klanten.

De Deluxe Neva is uitermate geschikt voor gebruik met de Esco tabletten die Twentezout verkoopt.

Direct het juiste zout bestellen? Klik hier.

Remon is een Nederlandse producent van waterontharders.

De Deluxe Neva is een van de vele luxe modellen waterontharders die Remon verkoopt. De Deluxe Neva kan worden gebruikt voor vrijwel iedere gezinssituatie. Een groot voordeel is de royale zoutvoorraad van wel 24kg. Daarnaast beschikt de Neva over een vakantiestand. Zo bespaard u zout met uw deluxe neva.

  Specificaties van de Deluxe Neva

  • Harsinhoud 12.5 liter
  • Afmetingen (B x D x H) 31x55x61CM
  • Capaciteit per uur 2,8 m³
  • Inhoud zoutvoorraad 24 kg

Meer informatie over de Deluxe Neva is te vinden op de website van Remon.

Meer weten? Bekijk onze winkelpagina.

zoutwinning

Regeneratiezout voor waterontharders zit er verschil in?

Wat is het verschil tussen de verschillende soorten onthardingszout? Uw waterontharder gebruikt het onthardingszout om kalk uit uw water te verwijderen. Dit zout is in feite het schoonmaakmiddel tijdens het regeneratieproces.

Een regeneratieproces wordt eens in de zoveel tijd automatisch door uw waterontharder gestart om de ionenwisselaar (Hars) te reinigen. De interval van dit proces is bij luxere modellen instelbaar. Het mag duidelijk zijn dat regeneratiezout hier zijn naam vandaag haalt.

Maar nu de grote vraag, zout is toch zout?

Wat voor verschil zit er in het potje zout dat bij u in de keuken staat en onthardingszout? De chemische samenstelling van beide soorten zout zijn bijna gelijk. In huis tuin en keukenzout is echter anti klonter middel toegevoegd.

Hier zit het grootste verschil tussen de twee. Zout wordt gewonnen door de verdamping van water. (Indampen) Na het winnen van het zout zijn zowel het keukenzout als het regeneratiezout gelijk aan elkaar. Zoals eerder genoemd wordt het keukenzout met anti-klonten middel bewerkt. Het Onthardingzout krijgt een andere behandeling. Het wordt onder hoge druk ingedampt.

Het indampen van zout onder hoge druk.

regeneratiezout dat wij verkopen (Esko Regenit) is onder hoge druk ingedampt. Dit maakt het uitermate geschikt om in waterontharders te gebruiken. Het verschil tussen indampen en onder hoge druk indampen is als volgt. Er zijn meerder manieren van indampen. Zoutwinning bij de zee maakt bijvoorbeeld vaak gebruik van zonlicht. Het indampprocess kan zo weken duren. Bij het indampen van onthardingszout wordt het vocht waar het water inzit machinaal aan de kook gebracht en wordt er zodra de massa kokend is onder grote druk een tablet geperst. Dit zorgt er voor dat de zoutmoleculen goed aan elkaar hechten. Dit is wenselijk omdat zodra het regeneratiezout in uw waterontharder zit en dit niet onder hoge druk ingedampt zou zijn dit er voor zou zorgen dat er een grote zoute koek in uw waterontharder ontstaat. Dit zou er voor zorgen dat uw waterontharder niet meer goed functioneert en uw hars niet goed gespoeld kan worden resulterende in een kapotte waterontharder.

Benieuwd hoe dit gedaan wordt? Bekijk een tabletmachine in actie!

Bent u opzoek naar zout dat uw waterontharder mag gebruiken? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bekijk snel onze winkel.