U heeft onthardingszout nodig voor een Kinetico 2020C

Welk zout heeft u nodig dan? Er zijn vele soorten beschikbaar.

Om een goede keuze te kunnen maken is het belangrijk om te weten hoe de Kinetico 2020C werkt.

Het is namelijk een model dat werkt met een harsfilter. Dit speciale filter bestaat uit korrels die het kalk uit het water kunnen absorberen. Omdat deze korrels op een gegeven moment verzadigd raken moeten deze gereinigd worden. Dit reinigen (ook wel regenereren genoemd) gebeurt door pekelwater door het filter te spoelen. De chemische samenstelling van het zout zorgt er voor dat het kalk van de korrels gespoeld wordt.

Welk zout is er geschikt voor gebruik in de Kinetico 2020C?

Het zout dat uw waterontharder gebruikt is anders dan het zout dat u in uw keuken heeft staan, deels qua samenstelling en deels qua productiewijze. Het zout in uw keuken bevat namelijk jodium. Hoewel en kleine hoeveelheid jodium erg gezond is kan uw waterontharder hier niet tegen. Het jodium kan uw hars beschadigen. Het is dus belangrijk om alleen onthardingszout te gebruiken. Dit onthardingszout is vrij van jodium en wordt op een andere wijze geproduceerd. Het wordt onder hoge druk ingedampt. Dit zorgt er voor dat het zout niet te snel oplost en uw waterontharder verstopt raakt.

Vormfactor

Nu er is vastgesteld dat de Kinetico 2020C gebruik maakt van onthardingszout moet er nog gekeken worden naar de vormfactor. Door de kleine afmetingen van de Kintetico is het model alleen geschikt voor het gebruik van blokken.

Deze speciale blokken hebben gewicht van 4KG per blok en een afmeting van: 270 x 85 x 85 mm

U vindt deze blokken hier.